image/svg+xml
Verkocht

het Plan

Het nieuwbouwproject Dammerszicht wordt gerealiseerd in de wijk Springerbuurt in het zogenaamde ‘Westbroekkwartier’ en bestaat uit een appartementengebouw met 23 betaalbare en moderne koopappartementen. Het gebouw ligt op fietsafstand van het centrum, maar toch in de luwte. In de wijk bevindt zich een speelplaats voor kinderen en de Westbroekplas ligt op loopafstand. U heeft dus alle voorzieningen binnen handbereik, maar bevindt zich toch in een rustige, en bovenal vriendelijke woonomgeving.
 
De geschakelde woningen aan de H. Reptonstraat vormen aan beide zijden een lint van bebouwing. Ter plaatse van de locatie is het lint echter nu onderbroken. Met het plan wordt stedenbouwkundig het gebied vervolmaakt op de meest logische manier: de vorm van de bebouwing met twee bouwlagen en een schuine kap wordt voortgezet.
 
Ter plaatse van de overgang van bestaande bebouwing naar de nieuwe bebouwing wordt aan beide zijden de gevel hoger opgetrokken dan de goothoogte. Omdat in de tijd dat de woningen aan de H. Reptonstraat werden gebouwd zijn een lagere verdiepingshoogte mogelijk was dan vandaag geldt, zou er architectonisch een heel vreemd beeld ontstaan met verspringende goothoogten wanneer er geen overgang ontworpen zou zijn. De opgetrokken gevels lossen dit probleem op.
 
Parkeren kan zowel voor- als achter het appartementengebouw. In de nieuwe situatie worden er een aantal parkeerplaatsen aan de voorzijde gehandhaafd zoals deze er nu zijn, de overige parkeerplaatsen komen achter het nieuwe appartementengebouw. De nieuw te realiseren parkeerplaatsen achter het gebouw worden gereserveerd voor de toekomstige bewoners, elk appartement krijgt de beschikking over één privé-parkeerplaats. Voor de stalling van uw fietsen wordt er voorzien in twee gemeenschappelijke bergingen op de begane grond, gelegen op het achtergelegen binnenterrein. Om het binnenterrein te kunnen bereiken is er ongeveer in het midden van het nieuwe gebouw een doorgang bedacht.
 
Het gebouw ligt met de voorzijde direct aan de H. Reptonstraat. De begane grond appartementen worden voorzien van een separate entree gesitueerd aan de voorzijde van het gebouw. De appartementen op de verdiepingen zullen aan de achterzijde via de galerij worden ontsloten. Deze galerijen zijn te bereiken via de trap en lift in de hoofdentree.

De appartementen 

De appartementen beschikken over woonoppervlaktes van circa 72 tot 86 m². Het betreffen in basis allemaal 3 kamerappartementen, met bij een aantal appartementen de mogelijkheid tot het toevoegen van een extra slaapkamer. De begane grond appartementen zijn voorzien van achtertuin aan de achterzijde van het gebouw. De appartementen op de eerste en tweede verdieping beschikken over een buitenruimte aan de achterzijde van het complex. Naast de buitenruimte aan de galerij worden de appartementen op de tweede verdieping ook voorzien van een extra bergruimte en een dakterras op de derde verdieping.

Menu