Omgeving

Velserbroek valt onder de gemeente Velsen en ligt tussen IJmuiden en Haarlem. Velserbroek is een rustige, natuurrijke omgeving op steenworp afstand van Haarlem. Velserbroek is centraal gelegen in de Randstad met perfecte verbinding via de uitvalswegen naar Haarlem, Amsterdam, Schiphol en Alkmaar. De ligging van Velserbroek is uniek te noemen: zowel stedelijke voorzieningen als de rust van de natuur zijn binnen handbereik.

De locatie Dammerszicht ligt aan de zuidelijke buitenrand van het stedelijke gebied Velserbroek en tegen de grens van gemeente Haarlem aan. De Westbroekplas ligt oostelijk van het plangebied en een ruim opgezette woonwijk vormt de noordelijke grens van het plangebied. De locatie maakt deel uit van de groene rand van het dorp; grenzend aan de weilanden zuidelijk gelegen van het plangebied. Dammerszicht wordt tweezijdig ontsloten, via de D. Marotstraat aan de westzijde of via de A. Molletstraat of de L. Brownstraat aan de oostzijde. Beide ontsluitingswegen komen uit op de kruising Velserbroekse dreef - Dammersboog.

Volop recreatie

Velserbroek is aantrekkelijk als woonplaats omdat het naast natuur, een gezellig winkelcentrum en diverse ontspanningsmogelijkheden ook beschikt over ruim voldoende dagelijkse voorzieningen op het gebied van zorg, cultuur, sport en onderwijs. Naast de dagelijkse voorzieningen worden er in de omgeving ook tal van activiteiten georganiseerd.
 
Kortom, een levendige en sfeervolle plaats om te wonen.

Menu